maandag 12 april 2010

Pre-event Cantus

Eindelijk was het dan weer zover, een cantus. Maar voordat het kon beginnen moesten er eerste een paar dingen geregeld worden. Ten eerste moest er een logo op onze brasjasjes komen, daar wij dat gaaf vonden. Dit moest geschieden met textielstiften. Eerst een mal van karton gemaakt, om vervolgens lijnen te kunnen overtrekken. Het heeft een paar uur gekost, maar het resultaat mag er wel wezen.



Ook moest er nog iets gekocht worden om mee te kutten, in eerste instantie was het plan om confetti pistooltjes te kopen, die ook achtergebleven waren na het zogenoemde 'homo feest'. Helaas waren deze niet verkrijgbaar op zondag, waardoor het bij confetti knallers van de Action bleef.



Voor de cantus zou er ook nog een BBQ plaatsvinden, die natuurlijk gekenmerkt werd door desorganisatie, want er waren geen BBQ's geregeld. Uiteindelijk kwam het toch nog goed en kwam er een opvallend grote hoeveelheid hamburgers voorbij. Uiteindelijk wist ik toch vol te geraken en kreeg ik zin in de cantus.

Vooraleer de cantus kon beginnen moest de kroeg nog verbouwt worden, daarom werden wij er allemaal de kroeg uit gegooid en besloten we de Beiaard maar eens met een bezoek te vereren. Deze toko bleek het verzamelpunt te zijn voor de deelnemers van de cantus, want na enige tijd voegden o.a. Fabian, Jochem van AEGEE-Haren, nog iemand uit -Grun en natuurlijk onze eigen Smits zich bij ons. Zelfs Davida kwam nog even langs, maar dat had jammer genoeg niets met ons te maken :(. Toen het bestuur binnen kwam wisten we hoe laat het was: cantus tijd! Gewapend met confetti units in onze broeken vertrokken wij weer richting het schone Asterion.

Toen iedereen binnen was kon het beginnen, de Heer Klifman hield een inleidend gesprek waarna de senaat, onder het Io Vivat, kon binnen komen. De Senaat bestond uit de Heer Rutjes als Praeses, de Heer Hahn als Ab Actis en de Heer Settelaar als Pro-Cantor. De schactenmeesters bestonden uit het kroegmeubilair. Het begon direct goed, met een scheut bier in de nek van Hinsenveld als retaliatie voor een eerder glas bier op de trui van de heer Hahn. De straffen waren goed, en bestonden uit het eten van een Grogan voor de heer smits en een adje Hollandia Export door een snorkel(die overigens sinds de SU cantus niet meer was schoongemaakt) voor ondergetekende. De liederen waren goed, maar er had wat meer gezongen mogen worden naar mijn mening. Tijdens country roads werd de dance/carnaval versie nog ten gehore gebracht en tijdens de wildrover werden de confetti units ontstoken. Dit leidde tot glazen bier in mijn nek van TRoelen, en een taart met vis die door de senaat onze kant op werd gegooid. Saillant detail was dat een van die vissen weer bij TRoelen in de nek belandde vanwege die glazen bier in mijn nek. Hierop sprak hij de senaat aan, en beklaagde zich erover dat hij een vis in zijn nek had, hij werd hierop afgewimpeld met de woorden "quit whining and sit down". Helaas kwam toen de cantus alweer tot een eind en mochten we op de tafels staan het volkslied zingen('VO).

Wat volgde was een goed feest vanwege de vele zatte mensen en het feit dat mijn brasjasje door de aanwezige Incog heren verder werd gesloopt en uiteindelijk door de senaat werd omgebouwd tot een brasrok!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten