woensdag 17 februari 2010

Jaarclub presentatie Ra Ra

Zo, mijn eerste bericht op onze mooie blog gaat meteen over een avond waarvan ik momenteel denk, Waarom?! Het begon allemaal zo mooi tijdens het college European social integration. Moes en ondergetekende bedachten dat, wilden wij het JC eten halen, er halverwege weg gegaan moest worden. Het eindigt helaas met hoofdpijn, brakheid en alom af zijn.

Toch kan deze avond zeker als typisch getekend worden. Na een hapje en een drankje werd door de heren van de JC besloten om een authentiek spel te gaan beoefenen. Hetgeen einigde in ons best doen zoveel mogelijk ballen tegelijkertijd op één baan te gooien.

Toen wij dit schone spel naar tevredenheid beoefend hadden werd toch maar besloten ons richting het centrum van het schone Enschede te begeven. Wij stranden helaas, in eerste instantie, nog niet in onze mooie sociëteit Asterion maar in Back-stage. Hier kwam het tot een concept om de wereld te veroveren op een manier waar de Heer Mengele nog wel een puntje aan kan zuigen. Helaas, was dit een gesprek wat ik niet wens te hoeven herhalen.

Gelukkig kwam dit allemaal snel tot een einde, wij moesten ons immers naar Asterion begeven om JC RaRa te kunnen feliciteren met het erkend worden als 2e Jaarclub der AEGEE-Enschede 2009-2010. Dit selecte gezelschap bestaat uit 7 dames, waarmee wij zeer binnenkort een avond gaan socializen, hierover op een ander tijdstip meer. En goed gekozen logo, gefaal aan onze kant door pas als 2e JC de felicitaties over te kunnen brengen en het ingooien van een fust door de dames, begonnen voor bepaalde mensen de nare tijden pas echt.



Van mening zijnde dat er eigenlijk te weinig gezopen werd, werden er de nodige shotjes besteld. Bij een aantal werd Hoera Hoera Hoera geroepen, voor sommige moest onder groepsdruk de mooie proost, "een Grogan in de morgen, is een dag zonder zorgen" te hore gebracht worden en bij het laatste deel werd er helaas niet geproost. Kenmerkend mag zijn dat vele shotjes persoonlijk beleefd werden door eraan mee te doen. Hetgeen het dakzeer momenteel onderstreept. JC RaRa heeft kennisgemaakt met het phenomeen wat mijn mede Grogans allang kennen!

Na een aantal mooie mooie momenten, het bezit der Grogans verrijken met een phraaiy beeld, een aantal dingen die ik niet wens te hoeven herhalen, snatsen van seamanshot, werd er besloten naar het openbare urinoir T' Gat in de markt te gaan. Alvorens hier aan te komen moest even langs kantoor gegaan te worden om de mantels en andere accesoires te beschermen.



Een phraaiy beeldje



Onderweg naar beneden waren wij schijnbaar in het bezit van drie vervoersmiddelen voor boodschappen. Moge iedereen hiervan leren; deze vier wielige transports eenheden zijn niet bestemd om ermee van de trap te gaan, dit lijdt tot veel kabaal en onnodig leed voor de persoon die ze aandrijft. Daarnaast druppelde er ook de nodige vloeistoffen de trap af die eigenlijk pas geloosd mochten worden in het T' Gat. Gevalletje van jammer.

Toch was de avond nog niet voorbij. De heer Smits was van mening dat je met boodschappenkarretjes prima kan scheuren op de Oude markt. Hoewel de meningen hierover verdeelt zijn, is rijden onder invloed geen goed plan. De drie wagens werden door koersfouten de trap afgereden en werden verwelkomd door menig bezoeker van T' Gat. Helaas voor ons werd dit niet gewaardeerd.

Hetgeen leide tot ons best doen in beschonken staat de kunsten der retorica te beoefenen om verdere escalatie te voorkomen. Gezegd mag worden dat dit leide tot veel omstanders en uit verband gerukte argumenten.

Het einde van de avond was gelukkig bereikt, een glas water op kantoor, het terugkrijgen van de bewaarde goederen en een loempia uit de magnetron in HDWB was de avond voor iedereen ten einde.

Ik wil JC RaRa bedanken voor deze avond en ik kijk toe naar een gezamelijke borrel en diner en wens ik iedereen die het nodig heeft sterkte met het doorkomen van wat in mijn ogen momenteen nog een zeer nare dag is!

6 opmerkingen:

  1. -Dat snatsen was ik totaal vergeten, maar wel mooi dat het gebeurt is!
    -Die vloeistoffen die langs de pakkerij-trap sijpelde.. hulde daarvoor
    -"In beschonken staat de kunsten der retorica te beoefenen om verdere escalatie te voorkomen"... toch heb ik het idee dat door die kunsten der retorica sommige Gatbezoekers juist overgaan op tackelen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @paul de vloeistoffen waardoor wij later weer doorheen banjerden....


    En het snatsen was gewoon niet zo'n slim plan niekmans....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Wouter, heb ook nooit gepretendeerd slim te zijn. Zeg alleen altijd dat ik niet dom ben.

    Wanneer komt de website online?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ niek
    zodra we een beetje inhoud hebben: we moeten nog proza over ieder jaarclublid hebben, en nog wat andere tekstjes.
    Verder wil ik nog wel graag iets regelen met een betere firefox weergave. Op het moment werken alleen Presto en Webkit goed met de website.
    Dan moeten we regelen dat een campusbewoner (davida) het host.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dan hebben we mooi wat te doen tijdens het nuttigen van de maaltijd aankomende dinsdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ben er niet bij dinsdag, gecko(firefox) werkt nu beter.

    BeantwoordenVerwijderen